Продукти / Високоолеинов слънчоглед Слънчоглед Царевица Рапица Сорго Житни Торове Препарати

За нас е чест и отговорност да бъдем Ваши партньори!

Продукти / Високоолеинов слънчоглед Слънчоглед Царевица Рапица Сорго Житни Торове Препарати

За нас е чест и отговорност да бъдем Ваши партньори!

ЗА НАС ПРОДУКТИ КАТАЛОЗИ НОВИНИ КОНТАКТИ Моят.Пестицид YouTube

ВИСОКООЛЕИНОВ СЛЪНЧОГЛЕД / Високодобивни и устойчиви на стрес семена

Хибриди Високоолеионов слънчоглед

Предлагаме хибриди високоолеинов слънчоглед на следните фирми.

Подхранване

N

С Азот

Подхранването с азот трябва да се извършва прецизно, за да се избегне т.нар. "луксозен" растеж, който ще изразходи водата и резервните хранителни вещества и ще увеличи риска от заболявания. В следствие на азотен излишък е възножно да се индуцира прекалено бърз растеж на стъблото, което може да доведе до омекване на стъблата. Прекалено късен азотен внос може да доведе до забавяне на цъфтежа и узряването на слънчогледа.

P

С Фосфор

Нуждите от фосфор при слънчогледа не са високи, но за сметка на това културата проявява голяма чувствителност към този хранителен елемент по време на коренообразуването, което е ключов фактор за успешното отглеждане на слънчоглед. Важно е фосфорът да бъде вложен в близост до семенното легло, за да може по този начин да се стимулира ранно кореново развитие.

K

С Калий

Слънчогледът има много високи нужди от калий, но слаб износ, тъй като калият се акумулира в зелените части на растенията, които след реколтиране остават на полето. Калиевото хранене зависи много от степента на развитие на кореновата система и наличността на този хранителен елемент в почвата. Специално внимание трябва да се обръща на храненето с калий на почви с висок процент глина. Най-подходящо е калият да се разположи в близаост до семенното легло. Ако почвите са богати на калий, внасянето на този хранителен елемент може да се пренебрегне. В противен случай е за предпочитане да се внесе известно количество, което да покрие първоначалните нужди.

Mg

С Магнезий

Слънчогледът е чувствителен на магнезиев дифицит, особено при силно наличие на калий. За да се обезпечат нуждите на културата, добре е магнезият да се внася с торенето.

Mo

B

С Микроелементи (Мо, B)

Наличие на борен дефицит се среща често, особено при алкални почви. Ранното снабдяване на растенията с бор (преди бутонизация) осигурява добро оплождане и синтез на захари. Молибденов дефицит се среща най-често при кисели почви. За осигуряване на растенията с Mo, най-благоприятно е вносът да се извърши преди фаза бутонизация.

Нужда от хранителни елементи за формиране на 100kg добив

N

4,2 kg

P2O5

2,2 kg

K2O

7 - 10 kg

CAO

0,6 kg

SO3

0,8 kg

MGO

0,2 kg